Tuesday, March 1, 2016

Lombok Trip - Rain Will Never Stop Us (College)

Hello
Been a while since my last time had some trips with my college friends, everyone was so busy though, and when holiday comes, of course I wouldn't be in Malang.
But this time I went to Lombok with my college friends, and who are they?

Well, this time I went there with some of my classmates, been 2,5 years together actually. However, to be honest, I didn't feel really close to them, hmm... I mean, when I think about it, I barely hang out with some of them, but of course we do know each other and had some conversations in our spare time but mostly just daily talks, jokes, and random things.

Forget about it. One day I went for a dinner with some of those mentioned people and had conversation about holiday trip, and yes, to Lombok. He said, he has relatives that may help us there and of course, those topics about travelling always excite me. So I just went with the flow of the conversation and went home (not a home actually), I checked the flights to Lombok from Surabaya and it was not really expensive, well it is cheaper than flights from Malang to Jakarta.

So I decided to go, because I hadn't gone to far places with my college friends so far.

Then finally 8 of us went to Lombok for 6 days 5 night...

Actually I have been to Lombok around 5 years ago, I even posted about it on my blog here but I think that time my family and I didn't really have any idea about Lombok because it is far different from Bali.

But now, my friends and I explored more, we made our journey to explore some beautiful beaches in Lombok.  At first I thought it will be just usual and so-so beach visits but I was finally very stunned by the view from Bukit Marese in Tanjung Aan beach. The access to some beaches is not really good actually, but that was one of the most adventurous part of the trip, we even had to push the car together by our hand because of muddy road...


Got some problems with our car...


We went to Senggigi beach, Selong Belanak beach, Mawi beach, Mawun beach, Tanjung Aan beach, snorkeling in Gili Nanggu, and had Sate Rembiga, Ayam Taliwang, Plecing Kangkung, Beberuk, the traditional foods of Lombok. They are spicy and I REALLY LOVE THEM.

Sate Rembiga


The weather was sunny, but that was only in the first and the second day, the rest was rainy days

On our fourth day, we went to Gili Meno and stay there for a night. When we arrived there, we checked in to the hotel, it's in the seaside, put our belongings to our rooms, and.....heavy rain fell....and it was really quite in Gili Meno...but somehow we went to the beach....

never thought the trip would be like this, I thought we could enjoy the sunny day in Gili, I thought I could finish reading my novel, I thought I could just sleep on the rainy day...but that was just mere imaginations....
Gili Meno
We went SWIMMING in the SEA in the MIDST OF HEAVY RAIN!!
Of course, we were really desperate that time.
But I think, that was the most memorable moment for me in this trip, we were in the sea like an hour while it was raining heavily. Really enjoyed it...
In the night, around 7 PM, we had another crazy idea...due to our curiosity, we took a stroll, exploring Gili Meno by the seaside. It took around 1 hour to stroll around Gili Meno, there are cottages in the most of the seaside, so it was bright, but some are dark because there is nothing...It was quite scary, I was afraid it wasn't safe to stroll around in the night but finally we got back safely...

Then in the second day of staying in Gili Meno, we went snorkeling around Gili Meno and Gili Air and it was another cloudy day, rain would definitely come that day. The wave was high, the stream was quite strong, and not much amount of sunlight, but for me, the underwater view was still amazing.

Finally, after we went snorkeling, we moved to Gili Trawangan, because we needed a nightlife after spending a totally quiet night in Gili Meno.
There, it was raining heavily, we checked in to the hotel and put our belongings, had a rest. In the night, we went to local traditional market and bought some fishes to be grilled then we ate it in the hotel ...
So the last day was the most tiring, we slept earlier because the next day...the last day...had to leave Gili in the morning to the mainland, needed to buy some souvenirs and make sure to get to the airport on time.

and... that's all for this holiday

For me, the rain was what makes this trip so special. It doesn't matter that we cannot get good photoshoots during rainy, cloudy days, all that matters to me was the moments. Yes, I did really enjoy this trip, especially when we were swimming in the sea when it was heavily raining, especially when we explored Gili Meno in the darkness of night. Those moments were the best, I thought

And of course I will treasure other moments, when we had to deal with muddy road, the jokes, the taste of the LOCAL FOOD, and many other things that cannot be mentioned...

Well, after this, we will get back to our routines in college, we will be scattered again in the class, and I might not be always around you guys, and days will pass as it feels like nothing happened between us...

But it doesn't matter whatever we are doing and whoever we are hanging out with in the daily life, I really hope we can go on a trip together again next time, and of course, with more people

Bukit Marese-Tanjung Aan


thank you very much for a very wonderful trip!!
nb : no photos in Gili because it was raining...so there are just few of them

Thursday, February 19, 2015

Libur dan Semester 4

Akhirnya, tak terasa semester 3 udah beres aja. Sehari selepas UAS gw langsung kembali ke Bogor rame2 naik kereta bersama teman-teman. Yap, perjalanan pertama gw dengan kereta api Matarmaja. Perjalanan pulang memang selalu menyenangkan, apalagi gw udah menyiapkan to-do list buat liburan ini. Ga muluk-muluk, gw akui liburan semester 3 ini sederhana saja, bahkan terbilang singkat. Singkat karena kali ini gw mengisi liburan dengan kegiatan-kegiatan kemahasiswaan, bahkan ditengah liburan ada ujian OSCE. Lho, sejak kapan gw rela liburan gw dipake buat kegiatan kyk gitu? Hmm...Ntahlah, gw rasa lebih baik mengisi sesuatu yang udah jelas-jelas udah ada buat liburan ini daripada buat rencana yang muluk-muluk yang biasanya cuman jadi wacana.
Jadi, pertama kali sampai Bogor sekitar pukul 12.00 WIB, ekspektasi gw Bogor ini lagi hujan gerimis-gerimis awet, tapi ternyata cuaca sedang panas, terik, lalin sekitar stasiun KA Bogor ramai, yaah...kecewa lah intinya. Yang bikin gw seneng cmn gw bisa menemukan angkot dengan mudah untuk tujuan gw selanjutnya : Makan Nasi Timbel. Yap, jadi ini lho nasi timbel favorit gw : Nasi Timbel M11, letaknya di sebelah gedung pascasarjana IPB, mungkin yang penasaran bisa googling. Setelah menikmati kuliner khas Sunda terebut, saya langsung pulang ke rumah. Dan liburan pun dimulai....

Gowes! Kegiatan yang rutin gw lakukan sendiri setiap pulang ke Bogor, nah kalau main sepeda sama temen mungkin cmn bisa sekali setahun. Akhirnya setelah sekian lamanya bisa berpetualang lagi ke daerah antah berantah sekitar Bogor. Tujuan gowes kali ini ke Bale Embrio, suatu tempat di daerah Cipaku. Treknya cukup familiar karena setengah perjalanannya udah 2x lewat trek yg sama sekitar 2 tahun yang lalu, tempat foto-foto, tempat ngaso-ngaso, masih blm banyak berubah wkwk, baru mulai beda setelah agak jauh karena ke emang belum pernah ke Bale Embrio. Perjalanan kali ini termasuk jauh, ya setidaknya udah 2 tahun-an ga gowes sejauh ini. Dan akhirnya setelah sejauh itu, setinggi itu, dan kurang lebih 5 jam gowes kita ga menemukan tempat yg bernama Bale Embrio itu a.k.a nyasar, bukan karena kita yg kesasar, tp petanya yang salah. Akhirnya setelah didiskusiin, berhubung udah banyak view keren dan medan yg dilewatin, panas terik dan hujan, kita memutuskan buat turun aja ke Bogor, lupakan tentang Bale Embrio itu, gowes kali ini udah sangat oke dan melelahkan. Diperjalanan turun ke Bogor seperti biasa, shalat, istirahat, terus makan, dan pulang ke rumah masing-masing...dan liburan yang beneran liburan pun tinggal tersisa hitungan hari.




OSCE! Baru seminggu saya di Bogor, gw harus kembali ke Malang lagi buat ujian yang cuman 1 hari ini, Objective Structured Clinical Examination. Tentunya untuk menghemat biaya perjalanan gw naik KA Matarmaja lagi, bedanya kali ini gw sendiri. Perjalanan Bogor-Malang yang terhitung 18 jam itu memang melelahkan. Sesampainya di Malang, langsung ke kos. Istirahat, dan sisanya dipakai buat belajar sama temen-temen satu kost. Rasanya kalau nggak belajar sampe begadang tuh yah ga cukup, mungkin karena siangnya jg gw pake kebanyakan buat istirahat, jadi bljr sampe jam 10 malem ga cukup hehe. Dan akhirnya OSCE pun berakhir, tp gw belum bisa balik ke Bogor, kenapa?karena kali ini gw terlibat dalam sebuah acara nasional mahasiswa kedokteran yang bernama....


IMSS, Indonesian Medical Students’ Summit. Tahun 2015 ini yang menjadi tuan rumah Fakultas Kedokteran Universitas Brawijaya, yang punya acara itu ISMKI (Ikatan Senat Mahasiswa Kedokteran Indonesia), BAPIN (Badan Analisis dan Pengembangan Ilmiah Nasional), dan BPN (Badan Pers Nasional). Disini gw cmn jadi LO a.k.a Liaison Officer, yah cuman menjalankan tugas jadi LO aja, bantu-bantu panitia, sisa kegiatan dari IMSS nya gw ga terlibat, karena gw bukan pengurus ISMKI, BAPIN, ataupun BPN. Tapi setidaknya wkt itu gw dapet banyak kenalan dari universitas lain, cuman setelah gw sadari ya cmn kenalan saat itu aja, barangkali nnti di event selanjutnya kita masih saling ingatkah?hehe. Dan di akhir IMSS ini ada sesi jalan-jalan ke Bromo. Akhirnya gw memutuskan buat ikut supaya bisa full juga ngerasain IMSS, dan sekalian olahraga juga muncak ke Bromonya. Abis dari Bromo langsung balik ke Malang, memastikan semua delegasi gw pulang sesuai jadwal dan (InshaAllah) selamat, terus balik ke kost, beres-beres seadanya, langsung meluncur ke Stasiun KA Malang buat balik lagi ke Bogor dengan KA Matarmaja. Yap, will be another 18 hours journey. Tapi gw sudah biasa, dan ga selelah waktu pertama kali. Sesampainya di Bogor gw pun cuman istirahat, karena gw cmn di Bogor 2 hari aja, gw manfaatkan waktu sama keluarga, atau setidak-tidaknya menyediakan waktu buat gw sendiri, itu udah sangat merelax-kan diri. Karena setelah itu gw harus ke Bandung, eits, tepatnya Jatinangor untuk menghadiri sebuah event nasional juga yaitu...

Bersama delegasi saya dari salah satu universitas

Bromo lagi, lagi, dan lagi :D
NLS, National Leadership Summit 2015 CIMSA (Center for Indonesian Medical Students Activities). Tahun ini tuan rumahnya Fakultas Kedokteran Universitas Padjajaran. Jujur ini pertama kalinya gw ikut acara nasionalnya CIMSA, dan gw ikut pun cuman pengen bersenang-senang sama temen2 kuliah yg juga berangkat ke NLS ini, terus kebetulan deket juga dari Bogor tempatnya, ya mungkin sekaligus mengisi liburan dan pastinya ada manfaatnya juga. Tapi jujur kesan pertama gw dtg ke acara CIMSA seru bgt, parah parah seru bgt, dan gw yakin acara CIMSA lainnya jg emang seru-seru dan bermanfaat. Pokoknya asyik banget main sama delegasi dari MSCIA UB (Medical Students’ Committee for International Affair), kenalan sama banyak delegasi CIMSA dari lokal (universitas) lain, small working group, performance, project fair, training, foods, sleeps, laughs, jokes. Haha, benar-benar penutup liburan yang berkesan pokoknya, thanks to NLS 2015 held by CIMSA Unpad. Walaupun gw mungkin bkn org yg aktif di CIMSA (bahkan baru tau acara nasionalnya gmn aja kmrn), dan di MSCIA pun cuman member biasa aja, but I am really looking forward to attend next CIMSA’s national event and having so much fun with delegates from MSCIA UB and other CIMSA’s locals :) Kalaupun ga bisa dateng di acara2 CIMSA dlm wkt dekat ini, setidaknya gw pengen nyobain lagi dateng ke acara nasional CIMSA sebelum koass !
Dan setelah NLS pun gw langsung balik lagi ke Malang buat karena kuliah semester 4 pun udah dimulai. Ya Allah, rasanya baru aja kmrn gw nulis postingan ttg “Semester 3”, dan bahkan sekarang saat semester 4 udah di depan mata aja gw belum sempat menuliskan ttg refleksi&rencana gw (halah) buat semester 4. 

COMMUNITY DEVELOPMENT CORNER BY MSCIA UB
Yang jelas, dari semester 3 kemaren, gw ngerasa blm ngelakuin apa-apa dan belum mencapai apa-apa. Setelah gw pikir-pikir, semester 3 kemaren sepertinya gw terlalu menutup diri, gw gak berminat ikut kegiatan apa-apa, walaupun memang sebenernya gw udah hampir ga punya minat buat ikut kegiatan-kegiatan yang sepertinya kurang mendukung buat perkuliahan gw. Ya, bagi gw kuliah no. 1, dan gw gamau kalau fokus gw buat kuliah teralihkan buat yg lain. Gw tau kuliah, atau sekolah harus di nomor satu kan, tp gw takut apa yg gw lakukan justru tanpa disadari menggeser prioritas itu. Atau mungkin, sebenernya gw gatau apa yg hrs gw lakukan, karena sejauh ini cuman menunggu dan menunggu berharap ada suatu tawaran buat gw melakukan sesuatu yg sesuai dengan minat gw. Tapi selama gw menutup diri, gw sadar, gw ga dapat apa2. 

Gw pikir, dengan gw lebih menyibukkan diri dengan apapun itu, gw bisa dapet lebih banyak secara ga langsung, setidaknya relasi, ide, inovasi, dsb. Walaupun hanya itu, tapi gw rasa itu lebih “mendekatkan” gw dengan hal-hal yang gw mau, dan gw g boleh berhenti disitu aja kalau emang ada yang mau dicapai. Makanya, semester 4 ini, I’ll try to be more open-minded, gw bakal lebih mengisi waktu-waktu gw dengan kegiatan yg sekiranya bermanfaat, walaupun ga semuanya sesuai minat. Itu lebih baik daripada gw ga ngelakuin apa-apa. Kalaupun rasanya emang ga bermanfaat, semoga itu bisa bermanfaat di lain hari, buat lingkungan, dan orang-orang sekitar gw.
Dan pastinya dari banyak sekali hal yang ditawarkan oleh kehidupan perkuliahan, tetap berdoa semoga selalu disibukkan dengan hal-hal yang tepat dan bermanfaat. 

Hidup Mahasiswa !

Sekian.

Saturday, December 20, 2014

The Art of Skipping the Days

Guess what?It is December already. Time really goes sooo fast as I grow older. All of the great moments in my life, which most of them were happening on the last year of senior high school (and of course, till now and then). All of the people, friends, best friends, crazy friends I met, laughs, jokes, annoying moments, and enthusiasm of starting college life in the different city. It feels like it just happened yesterday, yeah, just the day before I write this post. 

This is just too damn fast and I can't do anything about it.

This is just too fast, yet I haven't really achieved anything during my first year and half, in almost every aspect of my life, and of course, my study.

And somehow, since I started college life, at first, I became interesting at almost everything I see. I see great peoples, I see their achievements, I see how great they are in leading organization, or movements. It was like "I should become one of them, someday, during my college year."
But as day goes by, I got involved in smaller activities, group of people, in order to initiate my step to reach those goals. But I got bored soon, like when it almost reaches the end of those activities. 
Then I want to be more independent but I don't want to be apathetic too, so I decide not to play a big role in some events or activities. I haven't found something that really interest me except the medical studies itself, or maybe I have found something interesting but I have no interest in reaching it by the way/requirements it provides.

Then yeah it finally reaches the end of 2014 and I don't know what I actually really need or have to do to get some amazing experiences during my college years, cos I don't want to lost my chances to feel the greatness of college life just because I still can't get moved on from the joys of my previous life. That's all.

I try to overcome it, in not really a completely right way. I call it the art of skipping the days. I know this is not really a good idea, it means I have failed in the first place, in managing my time and my chances to get achievement. But somehow I don't want to make this uneasiness last for too long, and I don't think I'm ready to sink myself deeper in what so called medical research or whatever it is, I still have nothing, and maybe understand nothing....and finally, nothing really comes to me so far.  That's why, sometimes I just want to end the day soon, sleep at 8 PM and continue the routines in the same manner. Hoping that the day I can reach my goal may come sooner. While I know it won't happen that easy, so childish tbh haha !@#$%^& and it makes everything goes faster that expected.

But I try to be always positive. Hmm, like trying to be happy all the time and and I learn not to see things in only 2 view of points (right or wrong)y, and also trying to have a lot of fun times with friends here and don't get disappointed so easily whenever things and people don't meet any of my expectation, because basically I'm just skipping the days :)
Having fun around with friends
 
Together

and I learn not to see things in only right or wrong manner, there's always things in between..
---
But however I'm so grateful for everything, whenever I rethink about what I've got and what I've done, there is just nothing to regret. While I haven't achieved anything, it just feels really peaceful lately because nothing really bonds me lately, although it is kind of boring but this is what I already planned. So, it's time to start again and I hope there will be a lot of wonderful things and amazing new experiences after this!


Let's start over the journey

See you so soon!